Gimnastika Beograd

Nepravilno i predugo sedenje za računarom ili ispred TV ekrana, pognuta glave uz tablet ili mobilni telefon - slika je koju svakodnevno gledamo kod naše dece čim se dokopaju ovih uređaja. Negativne posledice takvih navika su brojne, a jedna od najopasnijih su deformiteti kičme ili koštano-zglobnog sistema. Poražavajuća je činjenica da je utvrđeno da svako treće dete u Beogradu pati od nekog od nekog od ovih oblika deformiteta, koji mogu umnogome da im naruše kvalitet života kako sada dok rastu, tako i u kasnijem dobu, ako se telo nepravilno razvije.

Fizička aktivnost je preporuka broj jedan za jačanje mišića, a gimnastika je sport kojim se postiže ravnomeran razvoj celog tela od snage i izdržljivosti, do duha i uma. Ona objedinjuje sve neophodne elemente pravilnog rasta i razvoja, pomaže pri socijalizaciji i sazrevanju.

Gimnastika je osnov svake druge vrste sporta, tako da je pogodna za najmlađe bez obzira čime će želeti kasnije da se bave. Ona je takođe spoj umetnosti i fizičke kulutre, koja stvara savršenu celinu zdravog bića.

Svoje dete možete da upišete na gimnastiku već od navršene četiri godine, što je ujedno i pravi način da sprečite pojavu bilo kakvih deformiteta i eliminišete čak i mogućnost da stekne lošu naviku dugotrajnog sedenja za računarom, koju je kasnije mnogo teže promeniti. Ovaj rani uzrast je i po mišljenju stručnjaka idealno vreme da deca, bilo dečaci ili devojčice, krenu sa bavljenjem sportom.

Gimnastika se deci naročito preporučuje zato što se tokom vežbanja primenjuje idealna kombinacija angažovanja tela na polju koordinacije, snage, gipkosti i izdržljivosti, što jednako dobro utiče i na mentalni razvoj. Vaši mališani će vežbajući gimnastiku naučiti i kako da budu odgovorni, disciplinovani i istrajni u svim svojim namerama.

Na gimnastiku možete upisati i decu koja samo žele da se zabave i usavrše svoje veštine, kao i one koji bi ovim sportom mogli ozbiljnije da se bave. Dozvolite im da se upoznaju sa čarima ovog drevnog i cenjenog sporta na vreme i omogućite im zdravo i pravilno odrastanje.

Kako interesovanje i dece i roditelja svakodnevno raste, Gimnastički klub Pobednik otvorio je svoja vrata na nekoliko lokacija u Beogradu. U svim salama obezbeđeni su odlični uslovi za rad u prijatnom ambijentu i uz nadzor stručnog trenerskog tima posebno obučenog za rad sa decom od najmlađih dana.

Posetite nas na nekoj od lokacija:

- Hala 4 Beogradskog sajma (Gimnastički centar Pobednik), Bulevar Vojvode Mišića 14
- Ulica Ilije Garašanina 24, Tašmajdan (Peta beogradska gimnazija)
- Ulica Goce Delčeva 38, Novi Beograd
- Gradski park 2, Zemun (Hala Pinki)
- Šejkina 22, Mirijevo (Sedma beogradska gimnazija)
- Marulićeva 8, Južni bulevar, Vračar (OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“)
- Meštrovićeva 19, Voždovac/Braće Jerković (OŠ „Đuro Daničić“)