Rekreativna gimnastika

Sportska gimnastika, vrhunska forma, naporna takmičenja.. možda nisu za svakoga, ali to nije razlog da svom detetu ne omogućite sve blagodeti koje vežbanje gimnstike pruže. Zato je tu rekreativna gimnastika koja je sve popularnija prvenstveno zbog svega dobrog što donosi i duhu i telu.

Redovna rekreacija tela kroz gimanstiku daće Vašem detetu mogućnost da se zdravo i pravilno razvija, bez obaveze da kući donosi medalje. Svakome su potrebne osobine kakve su snalažljivost, gipkost, spretnost, koncentracija, koordinacija, dobre radne navike, odgovornost, snaga i lepota.

Rekreativna gimnastika je i jedan od najboljih načina da se dete uopšte upozna sa sportom jer deca prosto obožavaju da se prevrću, obrću, skaču i kotrljaju. Ovakvi pokreti u ranom dobu pozitivno utiču i na razvoj inteligencije, a novi izazovi i prepreke koje će im postaviti gimnastika dodatno će pomoći da njihovo reagovanje u novim situacijama ne bude stres već izazov i uzbuđenje.

Posledice višečasovnog nepravilnog sedenja i fizičke neaktivnost koja je zabrinjavajuća kod dece modernog računarskog doba zaista su alarmantne. Svako treće dete ima neki deformitet kičme ili koštano-zglobnog sistema, a to su sve problemi koje rekreativna gimnastika može i da spreči i da reši.

Gimnastičke vežbe prilagođavaju je svakom uzrastu i svačijim mogućnostima, zanimljive su i kreativne, te deca rado dolaze na treninge. Kod njih se stvara želja da se uvek još malo bolje potrude, da uvek još malo više mogu i tako sebi, pored dragocenog fizičkog zdravlja, daju i zdrav um, spreman da reaguje i prihvati i sve druge životne izazove.

Rekreativna gimnastika nije samo za decu. Ona i na odrasle jednako pozitivno utiče, usporava staranje, povećava pokretljivost, doteruje liniju, skida masne naslage, jača muskulaturu duž celog tela, a takođe oslobađa od napetosti, stresa i loših emocija. Zato se rekreativna gimnastika preporučuje baš svakom.